Crumble

  • wyświetlono: 393 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jabłka z bakaliami pod kruszonką....pychotka:)

32511998_232628547508712_1539186600938831872_n

Składniki

100 g orzechów włoskich
100 g rodzynek
100 g żurawiny
3 jabłka
4 łyżki miodu sztucznego

KRUSZONKA:
4 łyżki masła
5 łyżek cukru
6 łyżek mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Crumble

  • crumble1. Jabłka obrać pokroić w kosteczkę,dodać bakalie i miód -wymieszać.
  • 2. Z podanych składników zrobić kruszonkę.W razie potrzeby dodać mąki.
  • 3. Jabłka z bakaliami układamy w kokliikach,posypujemy kruszonką.Zapiekamy w piekarniku do momentu zarumienienia się kruszonki.

Porady

Na gorący deser możemy położyć gałkę ulubionych lodów,wtedy jest jeszcze lepszy:)Jeśli nie mamy koklików,możemy deser zrobić w naczyniu żaroodpornym.Smacznego!!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiŻurawinajabłkamiódrodzynkikruszonkaświętaowoceboże narodzenieLodywalentynkicrumbleciepły deserkonkurs_fotokonkurs_żurawinadeser dla zakochanych

Komentarze

Podobne przepisy

Crumble śliwkowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Crumble śliwkowe

Pyszny jesienny deser.

Truskawkowe crumble

Dodane przez: rzelkazag

Truskawkowe crumble

Angielski deser, który można przygotować...

Crumble porzeczkowe

Dodane przez: Jaga85

Crumble porzeczkowe

Taki deser lubi chyba każdy- maślany,...

crumble_wiśniowe

Dodane przez: Jolanta KG

CRUMBLE WIŚNIOWE

Kwaskowe owoce pod dużą ilością...

Crumble jagodowe

Dodane przez: Cukiereczek

Crumble jagodowe

Wspaniały deser rodem z Anglii....

Crumble rabarbarowe

Dodane przez: Iwona75

Crumble rabarbarowe

Kwaskowaty rabarbar pod piaskową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE