Truskawkowe tiramisu

4.5 (176 ocen)

Idealny letni deser w wersji truskawkowej.

Składniki:

  • 36 podłużnych biszkoptów
    400g truskawek
    3 łyżki cukru pudru
    sok z 1/2 limonki

    Składniki na krem:
    350g serka mascarpone
    500 ml śmietany kremówki 30%
    3 łyżki cukru pudru

    kilka świeżych truskawek do dekoracji
    kakao do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarze 20x20 cm wyłożyć folią. Truskawki zmiksować na puree, dodać sok z limonki i cukier puder. Podzielić na dwie części. Połowę
    biszkoptów maczać w musie truskawkowym i układać na dnie blaszki. Resztą musu z tej połówki (jeśli zostanie) polać warstwę biszkoptów.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać do serka mascarpone. Połowę masy wyłożyć na biszkopty. Powtórzyć czynność. Wierzch posypać kakao. Podawać udekorowane świeżymi truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować