Trójkąty mięsno- warzywne z serem

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Niby zwykłe mielone, ale tak przygotowane staje się eleganckim daniem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa
    1 kajzerka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    mała papryka czerwona
    1 puszka pomidorów
    pół puszki kukurydzy
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół szklanki keczupu
    10 dkg sera żółtego
    2 jajka
    suszona bazylia i oregano
    sól,pieprz
    2 łyżki oleju



Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Trójkąty mięsno- warzywne z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namocz, odciśnij i wyrób z mięsem. Do masy dodaj obraną i posiekaną cebulę, czosnek oraz po łyżeczce suszonej bazylii i oregano. Dołóż jajka i koncentrat pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem.Wymieszaj.
  • 2. Wyrób mięsną masę. Okrągłą,dużą formę (o śr.25 cm) posmaruj olejem. Nałóż masę, rozsmaruj. Piecz 15 min w 200st.
  • mielone z serem i warzywami 3. Paprykę oczyść, pokrój na kawałeczki. Rozłóż na podpieczonym placku. Posyp kukurydzą. Pomidory osącz,pokrój i wymieszaj z keczupem. Polej tym warzywa. Piecz 30 min w temp. 180st. 10 min przed końcem pieczenia posyp grubo startym serem. Pokrój na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować