Babeczki mięsno-warzywne

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny pasztet mięsno-warzywny w formie babeczek. Dzięki temu ładnie prezentuje się na stole. Smakuje wyśmienicie na gorąco i na zimno. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. zupy mrożonej wiosennej 9-składnikowej(450 g)
    1/2 l bulionu warzywnego
    250 g mielonego mięsa z indyka
    4 łyżki bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich, suszonego czosnku
    białko jaja
    masło+ bułka tarta do foremek
    6 dużych foremek aluminiowych do babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki mięsno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy bulion i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wsypujemy mrożoną zupę i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie przelewamy zupę przez sitko i studzimy warzywa (bulion wylewamy albo zostawiamy jako bazę do innej zupy). Foremki smarujemy w środku odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Ostudzone warzywa blendujemy i dodajemy mięso, bułkę tartą, przyprawy i białko. Wyrabiamy masę na pasztet i napełniamy nim foremki, lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu lekko studzimy i wyjmujemy z foremek. Podajemy z ulubionym sosem.
    Ja zmieszałam jogurt naturalny i musztardę miodową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Przyprawy Warzywa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować