Tosty z jajkiem, awokado i ricottą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czasami proste rozwiązania to najlepsze rozwiązania zwłaszcza gdy chodzi o śniadanie. To musi być pyszne, dodające energii i zachęcające, a to połączenie kremowego serka, jajka i awokado to mistrzostwo świata :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka

    1 łyżka masła

    4 łyżki serka ricotta

    1 awokado

    2 jajka

    6-8 szt. pomidorków koktajlowych

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bagietka Jajko Śniadanie Ser

Tosty z jajkiem, awokado i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie 9 minut. Zalewamy zimną wodą, obieramy i kroimy na plasterki.

    Awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy na plasterki.

    Pomidorki koktajlowe myjemy, kroimy na połówki.

    Bagietkę rozpinamy na pół, a każdą połówkę na 3 części. Na patelni rozpuszczamy masło, kładziemy bagietkę i smażymy ją na złoty kolor z dwóch stron.

    Chrupiącą bagietkę smarujemy serkiem ricotta, na nim układamy plasterki awokado, jajka i połówki pomidorków, całość oprószamy solą i pieprze, serwujemy, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Bagietki Jajka Pomidor Ricotta Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować