Paprykowe łódeczki nadziewane na ostro podane na chrupiącej bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę czerwoną i chilli umyć, osuszyć. Paprykę czerwoną pokroić na części tworząc łódeczki, usunąć gniazda nasienne. Paprykę chilli drobno posiekać. Bagietkę pokroić na kromki,kromek tyle ile mamy łódeczek mi wyszło 6 szt. Kiełbasy pokroić w drobną kosteczkę. Na dwóch patelniach roztopić po łyżeczce masła, dodać odrobinę soli aby masło się nie przypaliło. Czosnek obrać pokroić na plasterki i włożyć do jednej z patelni, podsmażyć i usunąć czosnek, poukładać kromki z bagietki i usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Na drugą patelnię włożyć kiełbasę i usmażyć, dodając posiekaną papryczkę chilli. Gdy kiełbasa jest już usmażona wbić jajka i smażyć do ścięcia się jajek doprawiając do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą.
2.Na talerzu ułożyć usmażone bagietki, posypać ostrą papryką, położyć łódeczki z papryki czerwonej, napełnić je usmażoną kiełbasą z jajkami. Posypać ostrą papryką. Smacznego!
Komentarze