Tostaditas z wołowiną i papryczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Małe papryczki włożyć do miseczki, zalać wrzącą wodą i odstawić na 20 minut.
2.W głębokiej patelni rozgrzać olej. Tortille pokroić w paski, następnie każdy pasek na kawałki ok. 6x4 cm. Gotowe kawałki wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron aż się lekko przyrumienią. Wykładać na papierowe ręczniki.
3.Odstawione papryczki, wyciągnąć z wody (nie wylewać) i odciąć szypułki. Papryczki razem z wodą zmiksować w blenderze na gładką masę.
4.Cebulę obierać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Smażyć pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać wołowinę i mieszając smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać zmiksowane papryczki, piwo i koncentrat pomidorowy. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Do momentu, aż płyn całkowicie wyparuje.
5.Na każdy kawałek usmażonych tortilli nałożyć mięso, na wierzch śmietanę i posypać pietruszką.
Komentarze