TOSTADITAS Z WOŁOWINĄ I PAPRYCZKAMI

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Podane na talerzu usmażone kwadraciki tortilli, na to łyżeczka mięsa, na wierzch trochę śmietany, a całość posypana pietruszką lub kolendrą.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mielonej wołowiny: 300 gramów
    - tortille kukurydziane: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - małe czerwone papryczki: 2 sztuki
    - wrzącej wody: 0.5 szklanki
    - olej do smażenie w głębokiej patelni około: 4 łyżki
    - piwa: 1 szklanka
    - koncentratu pomidorowego: 1 łyżka
    - śmietany: 0.5 szklanki
    - pęczek natki pietruszki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tostaditas z wołowiną i papryczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe papryczki włożyć do miseczki, zalać wrzącą wodą i odstawić na 20 minut.
  • 2. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Tortille pokroić w paski, następnie każdy pasek na kawałki ok. 6x4 cm. Gotowe kawałki wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron aż się lekko przyrumienią. Wykładać na papierowe ręczniki.
  • 3. Odstawione papryczki, wyciągnąć z wody (nie wylewać) i odciąć szypułki. Papryczki razem z wodą zmiksować w blenderze na gładką masę.
  • 4. Cebulę obierać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Smażyć pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać wołowinę i mieszając smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać zmiksowane papryczki, piwo i koncentrat pomidorowy. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Do momentu, aż płyn całkowicie wyparuje.
  • 5. Na każdy kawałek usmażonych tortilli nałożyć mięso, na wierzch śmietanę i posypać pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.44 (184 ocen)

Pierogi z wołowiną

To może cię zainteresować