Tortilla z warzywami i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepyszna tortilla z mnóstwem warzyw i aromatycznym mięsem. Odmienna propozycja na obiad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto
    - 2 szklanki maki tortowej
    - 1 łyżeczka soli
    - 3 łyżki oleju
    - około 120 ml ciepłej wody
    Nadzienie
    - 30 dag fileta z kurczaka
    - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    - 25 dag mrożonych warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortilla z warzywami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy mąkę, sól i olej. Stopniowo wlewamy wodę zagniatając ciasto.
  • 2. Formujemy kulę, przykrywamy miską i odstawiamy na około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych części.
  • 4. Wałkujemy cieniutkie, okrągłe placki i smażymy na suchej, bez tłuszczu, gorącej patelni. Po kilka sekund z każdej strony.
  • 5. Z kolei przygotowujemy mięso: umyte i osuszone mięso kroimy w paseczki. Obtaczamy je dokładnie w przyprawach i odstawiamy na 15 minut. Po upływie czasu smażymy je na rozgrzanym oleju.
  • 6. Teraz przygotowujemy warzywa: Warzywa rozmrażamy. Dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na niej warzywa. Cały czas mieszamy, następnie przyprawiamy solą do smaku.
  • 7. Na placki tortilli układamy warzywa i mięso. Na koniec zwijamy.
  • 8. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Drób Kurczak Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować