Tortilla z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
1. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na kotlety, rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą i pieprzem. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli a następnie obtaczamy w bułce tartej oraz smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kroimy na mniejsze kawałki.
2. Sałatę rozrywamy na mniejsze kawałki.
3. Paprykę, ogórka i pomidora myjemy i osuszamy. Paprykę kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w pół plasterki.
4. Placki tortilli układamy na talerzu i delikatnie zwilżamy z obu stron wodą, następnie wstawiamy do mikrofali na 40 sekund.
5. Na każdym placku układamy sałatę, kilka pasków papryki, kilka plasterków ogórka, pomidora oraz kilka kawałków kurczaka. Polewamy sosem czosnkowym i zwijamy zaczynając od dołu zakładamy niewielką ilość placka, następnie boki nakładamy do środka. Placek owijamy u dołu paskami folii aluminiowej.
2.Składamy placki z wcześniej przygotowanych składników.
Porady
Kurczaka najlepiej smażyć gdy przygotowujemy warzywa, żeby był ciepły w plackach.
Komentarze