Tortilla z łososiem i szpinakiem

4.48 (183 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Łosoś to wartościowa ryba,a z dobrze dobranymi "partnerami" tworzy rewelacyjne kompozycje. Jadłam podobne danie podczas pobytu w Krakowie, bardzo mi smakowało i aż prosiło się o zrobienie w domu.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - placki tortilli: 4 sztuki
    - Filet z łososia: 300 gramów
    - szpinak rozdrobniony mrożony: 400 gramów
    - mozzarella duza kula: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - pesto pomidorowe: 4 łyżeczki
    - czosnek: 3 ząbki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - sól , pieprz, ostra papryka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Tortilla z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łosoś pokroić na 8 prostokątnych, płaskich kawałków. Rozgrzać piekarnik(funkcja grill) do 200stC. Rybę wyłożyć na papierze do pieczenia, przyprawić solą, pieprzem i skropić cytryną. Piec ok 12-15 min.
    Szpinak rozmrozić. podgrzać w garnku masło i szpinak, sprasować do niego czosnek, dodać sól, pieprz odrobinę ostrej papryczki i dwie łyżki soku z cytryny.
    Mozzarelle pokroić w paseczki.
  • łosoś ze szpinakiem 2. Placek tortilli wysmarować łyżeczką pesto, wyłożyć 1/4 szpinaku, położyć 2 kawałki łososia i kilka paseczków sera. Zawinąć.
    Rozgrzać grilla elektrycznego. Podgrzewać tortille ok 6 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować