Tortilla ze szpinakiem, jajkiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Tortilla ze szpinakiem, jajkiem i łososiem

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 4 placki tortilli,
    - dojrzałe awokado,
    - łosoś wędzony na zimno ok. 200g.
    - 1 opakowanie świeżego szpinaku baby,
    - opcjonalnie rzeżucha,
    - majonez chrzanowy,
    - 4 jajka ugotowane na twardo,
    - 1 marchewka pocięta w cienkie słupeczki,
    - 2 pomidory, lub kilka koktajlowych,
    - prażone ziarna słonecznika,
    - ziarna czarnego sezamu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tortilla

Tortilla ze szpinakiem, jajkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortille smarujemy majonezem na dół kładziemy od lewej do prawej nasze składniki:
    łosoś, szpinak, marchewkę, jajka, pomidorki pocięte na pół, na koniec posypujemy prażonymi pestkami i sezamem, ew. jak mamy jakimiś kiełkami ja użyłam rzeżuchy. Zwijamy od dołu do góry, tniemy w kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować