Tortilla z jajecznicą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na różne uroczystości, niespodziewanych gości. Przekąska, która znika za stołu w mgnieniu oka a przygotowanie jej jest banalnie proste.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 placki Tortilli
    • 4 jajka całe
    • ½ papryki czerwonej
    • 2 ogórki konserwowe
    • 5 dag szynki drobiowej
    • ½ pęczka koperku
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tortilla z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola.
    Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
  • jajka 2. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.
  • tortilla 3. Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej.
    Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.
  • tortilla 4. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
  • tortillaa 5. Przed podaniem kroję w plastry.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować