Pyszna przekąska na różne uroczystości, niespodziewanych gości. Przekąska, która znika za stołu w mgnieniu oka a przygotowanie jej jest banalnie proste.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 2 placki Tortilli
• 4 jajka całe
• ½ papryki czerwonej
• 2 ogórki konserwowe
• 5 dag szynki drobiowej
• ½ pęczka koperku
• Sól
• Pieprz
Tortilla z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola.
Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
2.Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.
3.Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej.
Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.
4.Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
5.Przed podaniem kroję w plastry.
Gotowe.
Smacznego.
Komentarze