Tortilla z jajecznicą i warzywami

4.5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Oryginalny pomysł na bardzo sycące danie: jajecznica z dodatkami zawinięta w tortillę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 placki tortilli,
    5 jajek,
    500 g cebuli,
    kiełbasa ok 150 g,
    4 liście sałaty,
    100 g mixu sałat,
    mały pomidor,
    pół czerwonej papryki,
    pół ogórka zielonego,
    2 ogórki małosolne,
    pęczek szczypiorku,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Tortilla z jajecznicą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek siekamy. Pomidora kroimy w pół plastry, paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z pokrojoną również w małą kostkę kiełbasę do zarumienienia się. Następnie wbijamy jajka, dodajemy szczypiorek, szczyptę soli oraz pieprzu. Smażymy do ścięcia się jajek.
    Na placku tortilli układamy po liściu sałaty, mix sałat, warzywa oraz jajecznicę.
    Zwijamy tortillę - najpierw od dołu, a następnie boki.
    Całość podpiekamy w nagrzanym grillu elektrycznym na zamknięciu przez ok, 2 minuty, aż tortilla się lekko zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować