Tortiglioni zapiekane z łososiem i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotuj makaron al'dente.
2.Na patelni rozgrzej bazyliowy olej lub olej z oliwek.
3.Wrzuć krewetki, pokrojoną w kosteczkę cebulkę oraz zmiażdżony czosnek i smaż przez 5 minut.
4.Dodaj bulion oraz śmietankę, zaczekaj aż się zagotuje i odstaw.
Dodaj sterty żółty ser oraz drobno pokrojony koperek i wymieszaj. Dodaj do smaku pieprz i sól.
5.Ugotowany makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz zapiekać.
Ułóż na nim pokrojone plasterki wędzonego łososia i zalej masą śmietanowo krewetkową. Na wierzch posyp jeszcze odrobiną sera i udekoruj listkami kopru.
Zapiekaj w temperaturze 160' przez 30 minut.
Komentarze