1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w prostokątnej formie, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż.
Z biszkoptu nożem wyciąć kształt zęba. (Można wcześniej przygotować sobie szablon z papieru).
2.Ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru i 2 opakowań śmietanfix.
Biszkopt przełożyć bitą śmietaną i borówkami. Cały wierzch biszkoptu posmarować bitą śmietaną.
3.Z lukru ulepić małe ząbki, szczoteczkę i pastę do zębów, akcesoria dentystyczne. Biszkopt, posmarowany bitą śmietaną, posypać ostatnią torebkę śmietanfixu i dopiero wtedy położyć dekoracje wykonane z lukru.
Tort można obłożyć naookoło owocami.
Porady
Cukru pudru dajemy tyle, ile lubimy. Ja nie dodaję go na ogół wcale, żeby torty nie były zbyt słodkie.
Dekoracje z lukru najlepiej położyć na tort tuż przed podaniem
Komentarze