Zwijany tort z masą Oreo

4.51 (180 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec biszkopt ciemny w tortownicy z 5 - 6 jajek.
    Upiec biszkopt jasny z - 7 jajek w blaszce z wyposażenia piekarnika.

    MASA OREO:
    2 kostki masła
    2 budynie śmietankowe
    3 szklanki mleka
    4 łyżki cukru
    20 ciasteczek Oreo

    DODATKOWO:
    powidła śliwkowe
    kilka ciasteczek Oreo na pająki
    polewa czekoladowa
    lukier (na oczy)
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Zwijany tort z masą oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA OREO:
    W jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń, resztę mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy całość do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż do pojawienia się pierwszych bąbelków. Odstawiamy budyń do przestudzenia.
    Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po wystudzony budyń i dalej miksujemy. Oreo wkładamy do worka i rozgniatamy wałkiem (można też rozmiksować je w blenderze na proszek), dodajemy do kremu i miksujemy.
  • 2. Biszkopt ciemny przecinamy na pół. Biszkopt jasny kroimy w paski. Na każdym pasku delikatnie rozsmarować powidła oraz masę oreo. Pierwszy pasek zwinąć w rulon i ułożyć na środku posmarowanego kemem okrągłego, ciemnego ciasta. Pozostałe paski owijać wokół pierwszej roladki. Wyrównać ewentualne nierówności. Wyrównać kremem i przykryć drugim okrągłym biszkoptem ciemnym. Docisnąć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem i udekorować. Ciasto najlepiej zostawić na noc w lodówce aby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oreo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować