Krem:
600 ml smietanki 30 %
500 g serka mascarpone
3 lyżki cukru pudru
Paczka ciastek oreo
Dodatkowo
Dżem z czarnej porzeczki
300 ml smietany 30 %
2 lyzki cukru pudru
Sposób przygotowania przepisu:
Tort oreo
1.
Biszkopt:
Bialka ubic z cukrem. Dodawac po jednym zóltku i dalej ubijać. Na koniec wsypac w 2 krokach przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok 25- 30 min w 180 °C
2.
Krem:
Ciastka zmielić.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Nastepnie wsypać zmielone ciastka i wymieszac .
Dodatkowo w osobnym naczyniu ubic 300 ml smietanki z cukrem pudrem. Posłuży ona do oblozenia tortu.
3.
Biszkopt przekroić na 3 częsci. Pierwszy blat posmarowac dżemem i wylozyc połowę kremu. Tak samo postąpić z drugim blatem. Przykryc tort ostatnim blatem i posmarować bitą smietaną.
Dowolnie ozdobić
Porady
Tort najlepiej smakuje kolejnego dnia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze