Tort z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 białka ubić ze szczyptą soli. Po ubiciu połączyć je z 3 łyżkimi mąki pszennej, szczypcie mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczką proszku, 1/4 szkl. cukru. Dodać żółtka. Piec 20-25 min w 180 stopniach. To dopiero 1 część z tortu. Aby w pełni przygotować ciasto, należy upiec tak samo jeszcze 2 częsci biszkopta. Można także upiec jeden biszkopt z 9 jaj i po prostu podzielić na 3 części. Pół szklanki mleka wymieszać z budyniem. Resztę zagotować z 1/4 szkl. cukru. Ugotować budyń. Gdy przestygnie, utrzeć z margaryną. Zimny biszkopt przełożyć masą. Biszkopt, masa, biszkopt, masa i na wierzch biszkopt. Można udekorować we własnym zakresie.
Komentarze