tort z masą budyniową

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Jest mojego autorstwa, sama wymyśliłam przepis. Gorąco polecam. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Na prawdę robi wrażenie.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • - 9 jaj
    - 1/4 szkl, cukru pudru
    - 1 margaryna
    - 1 budyń śmietankowy
    - 1/2 l mleka
    - 1/2 szkl. cukru
    - 9 łyżek mąki
    - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort z masą budyniową 1. 3 białka ubić ze szczyptą soli. Po ubiciu połączyć je z 3 łyżkimi mąki pszennej, szczypcie mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczką proszku, 1/4 szkl. cukru. Dodać żółtka. Piec 20-25 min w 180 stopniach. To dopiero 1 część z tortu. Aby w pełni przygotować ciasto, należy upiec tak samo jeszcze 2 częsci biszkopta. Można także upiec jeden biszkopt z 9 jaj i po prostu podzielić na 3 części. Pół szklanki mleka wymieszać z budyniem. Resztę zagotować z 1/4 szkl. cukru. Ugotować budyń. Gdy przestygnie, utrzeć z margaryną. Zimny biszkopt przełożyć masą. Biszkopt, masa, biszkopt, masa i na wierzch biszkopt. Można udekorować we własnym zakresie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.72 (226 ocen)

Biszkopt z masą budyniową

To może cię zainteresować