Łabedzi puch

  • wyświetlono: 1229 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Miekki, smaczny i bardzo ciekawy przepis

Składniki

- 6 jajek
- 20 dkg maki
- 25 dkg cukru
- proszek

- 2 bulki kajzerki
- 3 szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- margaryna
- 10 dkg wiorek
- aromat

- 10 dkg wiorek
- 0,5 szkl. cukru
- maslo

-dzem malinowy

Sposób przygotowania przepisu:

Łabedzi puch

  • 1. Bialka ubic na sztywno, dodac cukier, make, proszek i zoltka. Wymieszac i wylozyc na blache. Piec ok 20 min w 180*. Po wystygnieciu przekroic na pol. Bulki pokroic w kostke i zalac 2 szklankami zimnego mleka. Reszte mleka zagotowac z cukrem i aromatem. Zagnieciona papke z bulki wlac do gotujacego sie mleka, wsypac wiorki i zagotowac kilka minut do zgestnienia masy. Utrzec z margaryna. Jedna czesc biszkoptu posmarowac dzemem, wylozyc polowe masy, przykryc biszkoptem, posmarowac reszta masy i wysypac na wierz podsmazone wiorka z maslem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieciasto z wiorkami bardzo dobry szybki z dzemem

Komentarze

Podobne przepisy

Śnieżny puch

Dodane przez: zzewa

Śnieżny puch

Bardzo smaczne i delikatne ciasto...

image-1t2gcfe

Dodane przez: Mariola123

SERNIK ŚNIEŻNY PUCH

Dzisiaj przygotowałam ciasto na...

Dodane przez: karciaa6637

Łabędziowy puch

Przy tym ciachu możemy sie rozkoszować...

biały puch

Dodane przez: mamajagody_2010

Biały puch

Na niedzielę idealne ciasto;-)...

Ulubione ciasto, które uwielbiam piec dla siebie i bliskich

Dodane przez: GrazynaB1967

Łabędzi Puch

Uwielbiam piec to ciasto, ponieważ...

image-0s9y4m0

Dodane przez: Ewelina Marcin

Sernikowy puch

Wysoki, puszysty, tradycyjny sernik...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE