Cuszima

4.5 (193 ocen)

Uwielbiam piec i nawet to, ze jest pracochlonny nie przeszkadzalo mi. Efekt idealny !

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 1/2 szkl. maki
    - 1/2 szkl. cukru
    - 2 lyzki kakao

    - 3 jajka
    - 1/2 szkl. maki
    - 1/2 szkl. cukru
    - proszek

    - 1/2 l smietany 30%
    - 1 galaretka truskawkowa
    - 2 lyzki cukru pudru
    - okragle biszkopty
    - polewa, wiorki

    - 1/2 l mleka
    - 2 budynie smietankowe
    - margaryna
    - 3 lyzki cukru
    - cukier waniliowy

    - 1/2 kg truskawek
    - 3 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cuszima - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cuszima 1. Z robic 2 biszkopty: bialy i kakaowy. Z mleka, cukru i budyniu ugotowac budyn i utrzec go z maslem. Truskawki zmiksowac, podgrzac i wsypac suche galaretki. Chwile podgrzewac. Galaretke rozpuscic w 1/4 szkl. wrzatku. Ubic smietane z cukrem i wlac do tego tezejaca galaretke. Przelozenie: kakaowy-masa budyniowa- polowa musu truskawkowego- biszkopty- polowa musu truskawkowego- smietanka- biszkopt jasny- polewa- wiorki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować