Tort z brzoskwiniami , masą jogurtową i masą z pianek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem.
Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do tortownicy(29cm.) posmarowanej tylko na dnie.
Pieczemy ok. 25 min.170*.Po przestygnięciu, przekroić na 3 krążki.Spodni krążek włożyć do tortownicy i nasączyć sokiem brzoskwiniowym.
2.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Brzoskwinie odsączyć i pokroić na kawałeczki.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem.
Jogurt zmiksować z cukrem,potem śmietanką. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wmieszać brzoskwinie i wyłożyć na krążek biszkoptowy w tortownicy.Przykryć drugim krążkiem biszkoptowym i nasączyć posłodzoną mocną kawą.
3.Żelatynę rozpuścić z 1/2 szklanki gorącej wodzie.Kawę zaparzyć w następnej połówce szklanki wody.Kawę przelać przez sitko do żelatyny i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem.
Jogurt ubić z cukrem i ubitą śmietanką. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować.Wyłożyć na krążek drugi, przykryć trzecim.
4.Ubić krem w/g przepisu. Rozsmarować na całym torcie.Schłodzić.
5.Wykonanie w/g tego linku:
http://kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow
Komentarze