1.Pieczemy dwa biszkopty jeden ciemny drugi jasny.
Wykonanie :
Białka ubijamy na sztywno , dodajemy stopniowo żółtka następnie po trochu dodajemy cukier. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łopatka od robota. Masę wylewamy na posmarowaną formę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie przestudzone biszkopty dzielimy na 2 części .
2.Wykonanie masy pierwszej :
Żelatynę rozpuszczamy małej ilości wody . Śmietanę ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier do smaku i dalej ubijamy pod koniec dodajemy przestudzoną żelatynę .
3.Na przestudzonego biszkopta wylewamy masę 1 . Następnie na masę dajemy mandarynki .
4.Wykonanie masy czekoladowej :
Z mleka cukru oraz żółtek , mąki i budyniu gotujemy budyń . Masło ucieramy stopniowo dodając przestudzony budyń i rozpuszczoną czekoladę . Następnie na masie układamy kawałki czekolady.
5.Następnie na masie czekoladowej układamy kostki czekolady.
6.Jojo podgrzewamy w kąpieli wodnej wlać wodę i na garnek dać miskę z jojem i położyć na gazie.
7.Gotową masę rozwałkowujemy wałkiem .
8. Z rozwałkowanej masy robimy dekoracje według uznania u mnie były to różyczki , kokardki i czereśnie do dekoracji.
Komentarze