1.Biszkopty rozłożyć jeden obok drugiego. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Twaróg utrzeć z mascarpone, likierem migdałowym,cukrem waniliowym i cukrem. Żelatynę rozmieszać z niewielką ilością kremu serowego. Następnie połączyć z pozostałym kremem. Schłodzić. 200 g kremówki ubić. Dodać do kremu, gdy ten zacznie tężeć.
Kawę wymieszać z likierem kawowym. Na jeden spód z biszkoptu nałożyć obręcz tortownicy. Biszkopt skropić 1/3 mieszanki kawowej. Wyłożyć 1/2 masy serowej. Przykryć drugim biszkoptem. Skropić 1/3 mieszanki kawowej. Tort wstawić na 4 godziny do lodówki.
250 g kremówki ubić. Z ciasta zdjąć obręcz tortownicy. Brzeg oraz wierzch tortu posmarować ubitą śmietaną. Ciasto ponownie wstawić na 30 minut do lodówki. Krótko przed podaniem tort posypać kakao. Udekorować rurkami waflowymi oraz czekoladowymi ziarenkami kawy.
Komentarze