Tort Princessa z dżemem wiśniowym

4.99 (150 ocen)

Tort princessa troszkę inaczej. Skorzystałam z tego przepisu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tort-princessa-3.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek 1,5 szkl. cukru 1,5 szkl mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:1/2 litra śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix 3 batony princessa kokosowa XXL(biała)puszka ananasa, ja dodałam jeszcze większy słoik dżemu wiśniowego
    Dekoracja:200 ml. bitej śmietany wiórki kokosowe, czekolada biała i czarna gorzka.
Wystaw ocenę:

4.99 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Tort princessa z dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę ok. 15 min. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i delikatnie mieszamy z masą z jajek. Wlewamy do tortownicy. Pieczemy ok. 50 minut(najpierw w 160 stopniach, a gdy ciasto wyrośnie zwiększamy do 180 stopni).
  • 2. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 krążki. Każdy skrapiamy sokiem z ananasa.
    Masa: śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Batony kruszymy lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami, ananasy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do bitej śmietany i wszystko razem mieszamy.
  • 3. Pierwszy krązek smarujemy dżemem i przekładamy masą. Ostatni krążek i boki smarujemy tylko bitą śmietaną, posypujemy wiórkami kokosowymi, dekorujemy owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować