Raffaello na słonych krakersach z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z litra mleka odlać trochę, nie więcej jak jedną szklankę i rozrobić w niej mąkę. Żółtka z resztą mleka i cukrem zagotować, do tego wlać mleko z rozrobioną mąką i gotować, cały czas mieszając, aż się zrobi budyń. Ostudzić. Rozetrzeć margarynę i po trochu dodawać ostudzony budyń, aż powstanie masa, do niej dodać cukier waniliowy i olejek migdałowy, a na końcu wsypać 3 paczki wiórek kokosowych.
2.Na blasze rozłożyć jedną warstwę krakersów, na nie część masy kajmakowej później masę kokosową, znów warstwę krakersów, potem znowu masę kajmakową i kokosową, Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. i trochę masy kokosowej, Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na ok. 3 godz. do lodówki.
Komentarze