Raffaello na słonych krakersach z masą krówkową

4.48 (165 ocen)

Raffaello bez pieczenia, do kawki idealne.

Składniki:

  • 3 duże paczki słonych krakersów
    4 paczki wiórek kokosowych ( 10 dag jedna)
    1 kostka margaryny
    1 cukier waniliowy
    2 żółtka
    1,5 szklanki cukru
    12 łyżek mąki pszennej
    1 litr mleka
    olejek migdałowy
    masa kajmakowa z puszki
    50g mlecznej i 50g gorzkiej czekolady,
    2 łyżki śmietanki 30%.
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Raffaello na słonych krakersach z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z litra mleka odlać trochę, nie więcej jak jedną szklankę i rozrobić w niej mąkę. Żółtka z resztą mleka i cukrem zagotować, do tego wlać mleko z rozrobioną mąką i gotować, cały czas mieszając, aż się zrobi budyń. Ostudzić. Rozetrzeć margarynę i po trochu dodawać ostudzony budyń, aż powstanie masa, do niej dodać cukier waniliowy i olejek migdałowy, a na końcu wsypać 3 paczki wiórek kokosowych.
  • 2. Na blasze rozłożyć jedną warstwę krakersów, na nie część masy kajmakowej później masę kokosową, znów warstwę krakersów, potem znowu masę kajmakową i kokosową, Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. i trochę masy kokosowej, Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na ok. 3 godz. do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować