Tort princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem
na puszystą masę ok. 15
minut. Mąki i proszek do pieczenia
przesiewamy przez sito
i delikatnie mieszamy z masą
z jajek. Wlewamy do tortownicy.
Pieczemy ok. 50 minut (najpierw
w 160 °C, a gdy ciasto wyrośnie,
zwiększamy temp. do 180 °C).
2.Ostudzony biszkopt przekrawamy
na 3 krążki. Każdy skrapiamy
sokiem z ananasa. Śmietanę
kremówkę ubijamy na
sztywno. Pod koniec dodajemy
cukier puder i śmietan-fiksy. Batony
kruszymy, ananasy kroimy
w drobną kostkę. Dodajemy do
bitej śmietany. Mieszamy. Krążki
przekładamy masą. Ostatni
krążek i boki smarujemy tylko
bitą śmietaną. Posypujemy
wiórkami kokosowymi. Dekorujemy
owocami.
Komentarze