Tort princessa

4.93 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczenie to moja pasja. Od dawna piekę ciasta i torty na różne uroczystości rodzinne.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    ● 1,5 szkl. cukru
    ● 1,5 szkl. mąki tortowej
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Masa: 1/2 l śmietany 30-proc.
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● 2 śmietanfiksy
    ● 2 batony Princessa kokosowa XXL (biała)
    ● puszka ananasa.
    Dekoracja:
    ok. 200 ml bitej śmietany
    ● wiórki kokosowe
    ● owoce
Wystaw ocenę:

4.93 (199 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Tort princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort princessa 1. Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem
    na puszystą masę ok. 15
    minut. Mąki i proszek do pieczenia
    przesiewamy przez sito
    i delikatnie mieszamy z masą
    z jajek. Wlewamy do tortownicy.
    Pieczemy ok. 50 minut (najpierw
    w 160 °C, a gdy ciasto wyrośnie,
    zwiększamy temp. do 180 °C).
  • 2. Ostudzony biszkopt przekrawamy
    na 3 krążki. Każdy skrapiamy
    sokiem z ananasa. Śmietanę
    kremówkę ubijamy na
    sztywno. Pod koniec dodajemy
    cukier puder i śmietan-fiksy. Batony
    kruszymy, ananasy kroimy
    w drobną kostkę. Dodajemy do
    bitej śmietany. Mieszamy. Krążki
    przekładamy masą. Ostatni
    krążek i boki smarujemy tylko
    bitą śmietaną. Posypujemy
    wiórkami kokosowymi. Dekorujemy
    owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować