Zapiekane bułki z farszem

4.5 (143 ocen)

Szybkie a jakie smaczne zapiekanki.

Składniki:

  • 4 bułki pszenne (przekrawamy na pół)
    12 pieczarek
    3 małe czerwone cebule
    8 listków sałaty
    60 dag mięsa mielonego
    2 łyżki masła
    10 pomidorków koktajlowych
    2 łyżki natki pietruszki
    30 dag żółtego sera
    6 rzodkiewek
    2 ząbki czosnku
    przyprawy (majeranek, ostra papryka, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, sól)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane bułki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrawamy na pół, układamy na blasze w piekarniku. Cebule obieramy, kroimy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki, rzodkiewkę i pomidory również. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę, pieczarki. Przyprawiamy solą , papryką i pieprzem. dusimy 5 min.
  • 2. Na drugiej patelni smażymy mięso,aż się zarumieni, dodajemy majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę,przyprawę do mięsa mielonego i sól. Dodajemy pieczarki, dusimy około 5 min.
  • image-298f15m 3. Na bułki kładziemy sałate, mięso z pieczarkami, rzodkiewkę, pomidory, cebulę. Na koniec dodajemy ser pokrajany w grubsze paseczki. Posypujemy natką pietruszki. Zapiekamy 5 min w temp. 200 st.

Porady

Najlepiej smakują polane ketchupem i sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować