Zapiekane bułki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekrawamy na pół, układamy na blasze w piekarniku. Cebule obieramy, kroimy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki, rzodkiewkę i pomidory również. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę, pieczarki. Przyprawiamy solą , papryką i pieprzem. dusimy 5 min.
2.Na drugiej patelni smażymy mięso,aż się zarumieni, dodajemy majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę,przyprawę do mięsa mielonego i sól. Dodajemy pieczarki, dusimy około 5 min.
3.Na bułki kładziemy sałate, mięso z pieczarkami, rzodkiewkę, pomidory, cebulę. Na koniec dodajemy ser pokrajany w grubsze paseczki. Posypujemy natką pietruszki. Zapiekamy 5 min w temp. 200 st.
Porady
Najlepiej smakują polane ketchupem i sosem czosnkowym.
Komentarze