Różyczki z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Przepis znalazłam w gazecie.

Składniki:

  • 1 spora główka kalafiora
    60 dag mielonego mięsa mielonego
    2 puszki pomidorów bez skórki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    2 łyżi oleju
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ostrego ketchupu
    słodka i ostra papryka
    sól,pieprz
    natka pietruszki
    żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Różyczki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c7yf9p 1. Główkę kalafiora dokładnie oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Włóż je do posolonego wrzątku i gotuj około 20 min. Cebulę i czosnek obierz, opłucz, pokrój w niewielką kostkę.
    Na patelni mocno rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Mieszając, zrumień. Dodaj cebulę,czosnek oraz marchewki. Dołóż koncentrat pomidorowy i krótko zasmaż. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz ketchup. Przypraw do smaku ostrą i słodka papryką oraz solą i pieprzem. Duś 20 min. Różyczki kalafiora dokładnie odcedź, osącz, dodaj do mięsnego sosu. Gotowe danie przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp dużą ilością sera i wstaw do rozgrzanego piekarnika, aż sie ser roztopi. Na końcu danie udekorować natką pietruszki.

Porady

Jeszcze lepiej smakuje z ryżem zamiast kalafiora ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować