Tort kolorowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno, dodaj cukier. Stopniowo dodaj żółtka. Nastepnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj ocet. Zmiksuj. Gotową masę biszkoptową wlej do tortownicy 30 i piec 30min. w 180C. Po upieczeniu przekrój na 2części i nasącz ponczem z herbaty.
2.Na pierwszy blat wyłóż połowę masy gotowej tiramisu i posyp kakao. Następnie połóż 2część biszkoptu i resztę masy tiramisu. Znowu posyp kakao.
3.Masa śmietanowa:
Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Schłódz. Podziel na 2części. Jedną część wyłóż na kakao.
4.Galaretki rozpuść osobno w nie całej szklance gorącej wody. Tężejące wylej na masę śmietankową.
Komentarze