Tort Kolorowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 5 min

Wyśmienity tort dla każdego. Wspaniałe połączenie masy tiramisu, galaretek, owoców oraz żelków.

  • 2 godz. 5 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5jaj
    1szkl. cukru
    1szkl. mąki pszennej
    1 łyżka octu
    1łyżeczka proszku do pieczenia

    gotowa masa tiramisu

    Masa śmietankowa:
    1 śnieżka w proszku

    Poncz:
    1/2szkl. herbaty owocowej

    Dodatkowo:
    mandarynki
    kakao
    wiórki kokosowe
    żelki
    galaretka cytrynowa
    galaretka truskawkowa
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort kolorowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno, dodaj cukier. Stopniowo dodaj żółtka. Nastepnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj ocet. Zmiksuj. Gotową masę biszkoptową wlej do tortownicy 30 i piec 30min. w 180C. Po upieczeniu przekrój na 2części i nasącz ponczem z herbaty.
  • 2. Na pierwszy blat wyłóż połowę masy gotowej tiramisu i posyp kakao. Następnie połóż 2część biszkoptu i resztę masy tiramisu. Znowu posyp kakao.
  • 3. Masa śmietanowa:
    Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Schłódz. Podziel na 2części. Jedną część wyłóż na kakao.
  • 4. Galaretki rozpuść osobno w nie całej szklance gorącej wody. Tężejące wylej na masę śmietankową.
  • 5. Udekoruj wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować