Tort knopersowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: 1.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem. W innej misce wymieszać żółtka z proszkiem do pieczenia i sokiem z cytryny. Dodać do ubitej piany. Delikatnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę, wymieszać. Przelać masę na blachę. Piec w temperaturze180ºC 30-40 minut do uzyskania złotego koloru.
KREM: 1.zawartośc torebki przygotowac wg. instrucji z opakowanie,tyle ze rmikrowac go ze 150 ml mleka. 2. orzechy podprażyć na suchej patelni i posiekac,połaczyc z kremem.
SKŁADANIE TORTU: 1.biszkopt przeciąć na pół. na pierwszym packu ułozyc banany i posmarowac kremem czekoladowym.połozyc drugi placek biskzoptu. 2. smietane ubic z cukrem i śmietanfixami . pokruszyc do niej 4 knopersy. 3. górę i boki tortu posmarowac smietaną.odzobic reszta knopersów
Komentarze