tort knopersowy

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

bardzo dobry torcik,zrobiłam go kuzynce na 10 urodziny.wszystkie dzieci jadły,aż im się uszy trzęsły

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 dużych jaj,
    1,5 szklanki cukru,
    1,5 szklanki mąki pszennej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżka soku z cytryny
    6 knopersów (ja uzywam knopersów z lidla)
    3 banany
    500 ml śmietany + 4 łyżki + 2 torebki smietanfixu
    torebka kremu czekoladowego dr.oetker
    150 ml mleka
    100 g posiekanych orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort knopersowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: 1.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem. W innej misce wymieszać żółtka z proszkiem do pieczenia i sokiem z cytryny. Dodać do ubitej piany. Delikatnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę, wymieszać. Przelać masę na blachę. Piec w temperaturze180ºC 30-40 minut do uzyskania złotego koloru.
    KREM: 1.zawartośc torebki przygotowac wg. instrucji z opakowanie,tyle ze rmikrowac go ze 150 ml mleka. 2. orzechy podprażyć na suchej patelni i posiekac,połaczyc z kremem.
    SKŁADANIE TORTU: 1.biszkopt przeciąć na pół. na pierwszym packu ułozyc banany i posmarowac kremem czekoladowym.połozyc drugi placek biskzoptu. 2. smietane ubic z cukrem i śmietanfixami . pokruszyc do niej 4 knopersy. 3. górę i boki tortu posmarowac smietaną.odzobic reszta knopersów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

tort drip

To może cię zainteresować