1.Upiec biszkopt:
Całe jajka miksować na najwyższych obrotach miksera z cukrem na puszystą masę.
Dodać wymieszaną mąkę z proszkiem.
Delikatnie wymieszać.
Upiec w prostokątnej formie - 30-35 min w temp. 180 stopni.
2.Z wystudzonego biszkoptu wyciąć części karabinu. Ja zrobiłam to przykładając wcześniej przygotowany "wykrój" na papierze.
Każdy element przeciąć wzdłuż, ponieważ będzie przekładany kremem.
Biszkopt nasączyć dowolnym ponczem lub mocną herbatą.
3.Przygotować krem:
Ugotować oba budynie w dwóch szklankach mleka.
Masło lub margarynę utrzeć na puch, ucierając stopniowo dodawać budyń. Ucierać do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji.
W trakcie ucierania można dodać odrobinę barwnika.
Przełożyć biszkopt kremem.
4.Złożyć poszczególne elementy karabinu razem.
Wierzch posmarować kremem.
Lukier plastyczny rozwałkować na pożądaną grubość i obłożyć nim tort.
Komentarze