1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w prostokątnej formie w temperaturze 180 stopni, około 40 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić wzdłuż na 3 lub 4 części. Z biszkoptu wyciąć większy prostokąt i mniejszy kwadrat. Reszta ciasta nie będzie potrzebna.
2.Krem: Masło utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać masę kajmakową nadal ucierając, do całkowitego połączenia składników.
3.Biszkopt nasączyć ponczem. Przełożyć kremem oraz dżemem, pamiętając o ustawieniu "piętra".
4.Do dekoracji: utrzeć masło na puszystą masę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, Masą posmarować cały wierzch tortu, pozostawiając trochę masy do przyklejania ozdób.
5.3 kolory lukru plastycznego wymieszać razem, ale niezbyt dokładnie, żeby utworzyć kolor wojskowy moro. Masę cienko rozwałkować, pokryć nią tort. Masą maślaną do tortu przymocowywać ciastka i czekoladki imitujące gąsienice czołgu.
Z przodu czołgu umieścić lufę.
Komentarze