Tort czołg

4.51 (184 ocen)

  • 2 godz.

Tort śmietanowy :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopty
    Masa: 1l śmietany 36%, cukier do śmietany, 3 łyżeczki żelatyny, 1/3 szklanki letniej wody, puszka brzoskwiń
    Dekoracja: barwnik zielony, kakao, kokos, kokos zielony, ciasteczka oreo
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Tort czołg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 3 biszkopty w blaszce o wymiarach 35x23
    Ubić śmietanę z dodatkiem cukru i na koniec dodać żelatynę rozmieszaną z wodą. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Większą część śmietany wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami, a resztę zostawić do ozdobienia tortu. Jeden biszkopt posmarować masą na to ułożyć drugi biszkopt. Trzeci z biszkoptów przekroić na pół odkroić z dwa cienki paski i położyć na drugim biszkopcie, przesmarować śmietaną, na górę wyciąć szklanką koło z biszkoptu. Tak przygotowany tort obłożyć śmietaną z dodatkiem zielonego barwnika i śmietaną z dodatkiem kakao. Tort obsypałam kokosem zielonym i kokosem z dodatkiem kakao.Koła natomiast zrobiłam z ciastek oreo
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować