Tort "całusek"

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Tort, który znika w oka mgnieniu

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szklanki mączki ziemniaczanej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki mąki

    Duża paczka murzynków "całusków"
    Rożne owoce: brzoskwinie, truskawki, winogrona, banany (według upodobań)
    5 paczek galaretek, mogą być rożnego koloru
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort "całusek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i dodać resztę składników do miski i wymieszać.
  • 2. Upiec biszkopt.
  • 3. Po upieczeniu, pokładać murzynki i owoce na biszkopcie.
  • 4. Zalać galaretkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować