Całusek biszkoptowy

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto pochodzi z mojej ulubionej książki kucharskiej .Smakuje i wygląda smakowicie-polecam na urodzinowe przyjęcia

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na biszkopt ciemny-6 jajek,1szkl.cukru kryształu,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3/4szkl.mąki pszennej,3 łyżeczki kakao

    DODATKI-1duża paczka biszkoptów okrągłych,powidła śliwkowe,dowolne owoce-u mnie truskawki,2 galaretki truskawkowe przygotowane wg przepisu .

    SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ -1/2l mleka,1 masło,2 budynie waniliowe,cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Całusek biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na biszkopt -ubić ciasto biszkoptowe .
  • 2. Biszkopty okrągłe posmarować powidłami i skleić po dwa.Połowę ciasta biszkoptowego wylać na blaszkę ,rozłożyć sklejone parami biszkopty,zalać pozostałą częścia ciasta biszkoptowego i upiec w temp 180'C przez ok 40min
  • Całusek biszkoptowy 3. Z mleka ,cukru ,budyniu ugotować budyń .Masło utrzeć z przestudzonym budyniem na pulchną masę .Przełożyć ciasto kolejno CIASTO BISZKOPTOWE-MASA BUDYNIOWA-OWOCE TRUSKAWKI-TĘŻEJĄCA GALARETKA
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować