Szybkie i pyszne ciasto serowe które nie wymaga pieczenia, wprost rozpływa się w ustach.
2 godz.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
100 g dużych biszkoptów
1 kg sera w wiaderku
4 galaretki cytrynowe
4 łyżki cukru pudru
oraz
szklanka wrzątku
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
100 g małych biszkoptów
kakao do oprószenia
Http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/francuskie-babeczki-z-kremem-malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę zalać wrzątkiem i odstawić do wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w litrze wrzątku i zostawić do ostudzenia. Na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć nasączone w kawie duże biszkopty i oprószyć obficie kakao. Ser zmiksować z cukrem pudrem, wlać przestudzoną płynną galaretkę i dokładnie zmiksowac. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie na wierzch ułożyć małe biszkopciki nasączone w kawie. Przed samym podaniem posypać obficie kakao.
Komentarze