3. Masę dzielimy na pół. Do jednej połowy, którą półożymy na górę, dajemy wiórki kokosowe i 2 ubite białka.
3. PRZYGOTOWUJEMY HERBATNIKI-
1, robimy napar z 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, maczamy w nim herbatniki.
4. PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA
1. 2 winne jabłka kroimy na plastry
5. UKŁADAMY WARSTWY TORCIKA:
1, wyjmujemy z zamrażalki ciasto kruche, ładnie wałkujemy i układamy w tortownicy.
2, smarujemy dżemem np. porzeczkowym.
3. kładziemy jabłka pokrojone w plastry.
4. wykładamy ser bez kokosu
5, układamy na ser herbatniki moczone w kawie
6 potem ser z kokosem
7 wkładamy ciasto do rogrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy 40 minut, jak ciasto zacznie się rumienić, przykrywamy je folią aluminiową.
Robimy galaretkę na wierzch - galaretkę pomarańczową rozrabiamy w 3/4 zalecanej wody, lub i mniej, odstawiamy. Po upieczeniu i schłodzeniu ciasta układamy na wierzchu migdały i zalewamy tężejącą galaretką.
Komentarze