Moja fantazja

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Na specjalne życzenie Ewy oraz Łucji- pyszne ciacho w sam raz do kawki:)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
    4 jaja
    kisiel cytrynowy
    3 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru
    SKŁADNIKI NA KREM:
    3 łyżki cukru
    1 budyń śmietankowy
    600-700 ml mleka
    25 dag margaryny
    15 dag wiórków kokosowych
    DODATKOWO:
    kakao do posypania
    3 opakowania herbatników lub jedno duże
    puszka masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Krówki Herbaty

Moja fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy je na pianę i stopniowo dodajemy cukier, mąkę,żółtka, kisiel, proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy ok. 35 min w tem 180*.
  • 2. Gdy biszkopt będzie gotowy przekrawamy go na pół.
  • 3. KREM:
    Szklankę mleka zagotowujemy i zalewamy wiórki. Odstawiamy. Na pozostałym mleku gotujemy budyń z cukrem ( według przepisu, który znajduje się na opakowaniu). Mieszamy z wiórkami i ucieramy wraz z margaryną.
  • 4. Na spód ciasta wykładamy połowę kremu. Na to kładziemy herbatniki i smarujemy je masą krówkową. Ponownie układamy herbatniki.Smarujemy resztą kremu i przykrywamy to biszkoptem. Posypujemy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Herbatniki Kakao Masa Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować