Na specjalne życzenie Ewy oraz Łucji- pyszne ciacho w sam raz do kawki:)
60 min
Składniki:
SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
4 jaja
kisiel cytrynowy
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
SKŁADNIKI NA KREM:
3 łyżki cukru
1 budyń śmietankowy
600-700 ml mleka
25 dag margaryny
15 dag wiórków kokosowych
DODATKOWO:
kakao do posypania
3 opakowania herbatników lub jedno duże
puszka masy krówkowej
1.BISZKOPT:
Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy je na pianę i stopniowo dodajemy cukier, mąkę,żółtka, kisiel, proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy ok. 35 min w tem 180*.
2.Gdy biszkopt będzie gotowy przekrawamy go na pół.
3.KREM:
Szklankę mleka zagotowujemy i zalewamy wiórki. Odstawiamy. Na pozostałym mleku gotujemy budyń z cukrem ( według przepisu, który znajduje się na opakowaniu). Mieszamy z wiórkami i ucieramy wraz z margaryną.
4.Na spód ciasta wykładamy połowę kremu. Na to kładziemy herbatniki i smarujemy je masą krówkową. Ponownie układamy herbatniki.Smarujemy resztą kremu i przykrywamy to biszkoptem. Posypujemy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Komentarze