Torcik piankowy na zimno z owocami

0 (0 ocen)

Torcik na zimno. Piankowy z bitą śmietaną, obsypany świeżymi owocami. Prezentuje się bardzo dobrze i smakuje tak samo :-)

Składniki:


  • 2 x po 400 ml śmietany 30 %
    ciastka maślane ok 300 g
    1 galaretka malinowa
    2 śmietanfixy
    150 gram masła
    cukier puder
    maliny i jeżyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik piankowy na zimno z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę malinową. Ciastka wrzucić do miski i rozdrobnić je za pomocą drewnianego tłuczka. W rondelku rozpuścić masło, dodać do ciastek, wymieszać.

    Wyłożyć na spód tortownicy, lekko dociskając. Tortownicę włożyć do lodówki. Do miski wlać schłodzoną śmietanę, dodać łyżkę cukru pudru i za pomocą miksera ubić.

    Wlać tężejącą galaretkę malinową, wsypać maliny i jeżyny. Wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjąć spód, wylać masę.

    Drugą schłodzoną śmietanę ubić z 2 śmietanfixami i z odrobiną cukru pudru. Wyłożyć na wierzch i posypać owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować