Torcik naleśnikowy z pastą jajeczno tuńczykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce mieszamy mleko, wodę, dodajemy jajka i mąkę w ilości takiej, aby osiągnąć odpowiednią konsystencję. Mieszamy na gładkie ciasto. Smaźymy na patelni. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka przekładamy do miski i dodajemy przestudzone i obrane jajka. Wszystko razem rozdrabniamy na gładką masę blenderem lub widelcem. Dodajemy majonez i sos chiński do momentu gdy masa będzie wilgotna.
Torcik przekładamy warstwami. Na pierwszego naleśnika nakładamy farsz, przykrywamy drugim naleśnikiem, na który również nakładamy masę jajeczną. Środkową warstwę robimy z pokrojonych ogórków. Dodatkowo jedną warstwę może stanowić sam sos chiński. Całość przykrywamy wierzchnim naleśnikiem.
Komentarze