Torcik naleśnikowy z pastą jajeczno tuńczykową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na to danie wymyślił mój mąż

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    - Szklanka mleka
    - Szklanka wody
    - 2 jajka
    - Mąka - tyle żeby ciasto miało odpowiednią gęstość

    Składniki na farsz:
    - puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    - 4 jajka ugotowane na twardo
    - majonez
    - sos chiński słodko - kwaśny
    - 2 ogórki kiszone
    - sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Torcik naleśnikowy z pastą jajeczno tuńczykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy mleko, wodę, dodajemy jajka i mąkę w ilości takiej, aby osiągnąć odpowiednią konsystencję. Mieszamy na gładkie ciasto. Smaźymy na patelni. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka przekładamy do miski i dodajemy przestudzone i obrane jajka. Wszystko razem rozdrabniamy na gładką masę blenderem lub widelcem. Dodajemy majonez i sos chiński do momentu gdy masa będzie wilgotna.
    Torcik przekładamy warstwami. Na pierwszego naleśnika nakładamy farsz, przykrywamy drugim naleśnikiem, na który również nakładamy masę jajeczną. Środkową warstwę robimy z pokrojonych ogórków. Dodatkowo jedną warstwę może stanowić sam sos chiński. Całość przykrywamy wierzchnim naleśnikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować