TOFFI KOKOSOWE

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Lubie bawic sie przepisami i roznymi skladnikami,czesto sama wymyslam nowe przepisy na caista, to jest jeden z nich.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • CIASTO 1;
    2szkl maki,3/4 margaryny,1/3 szkl cukru,1 lyzeczka pr.do pieczenia,2 lyzki smietany,1 jako
    CIASTO 2;
    3 szkl maki,2 lyzki miodu,1 jako,1 lyzeczka sody,1 lyzeczka pr.do pieczenia,2-3 lyzki smietany,1 margaryna ,2 lyzki kakao
    MASA;
    0,8 l mleka,2 bydynie smiet.,0,5 szkl cukru,20dag wiorkow kokosowych,1 duza lyzka kaszy manna,1 margaryna
    DODATKI; 1 puszka masy kajmakowej 560 gr
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Toffi kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO 1;
    wszystkie skladniki zagniesc razem,podzielic na 2 czesci,kazda rowalkowac na cienki placek i upiec osobno 2 placki,wystudzic.
    CIASTO2;
    postapic jak z ciastem 1,zagniesc wszystko razem,podzielic na 2 czesci i upiec dwa tym razem nieco grubsze placki,takze wystudzic.
    MASA;
    0,6 l mleka zagotowac z cukrem,kasza oraz kokosem.Budynie rozrobic w reszcie mleka,wlac do gotujacego sie i energicznie mieszac az masa zgestniejr,wysudzic a nastepnie utrzc z margaryna.
    PRZELOZENIE;
    pierwszy jasny placek posmarowac kajmakiem i przykryc drugim jasnym,odstawic,Ciemny placek posmarowac polowa masy kokosowej na to ulozyc placki posmarowane kajmakiem,posmarowac reszta masy i przykryc drugim ciemnym plackiem,lekko docisnac i odtawic na kilka godz by sie dobrze polaczylo, wierzch ciasta posmarowac polewa z bialej czekolady i mozna zrobic jak ja slimaczki z ciemnej polewy.SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować