Toffi kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO 1;
wszystkie skladniki zagniesc razem,podzielic na 2 czesci,kazda rowalkowac na cienki placek i upiec osobno 2 placki,wystudzic.
CIASTO2;
postapic jak z ciastem 1,zagniesc wszystko razem,podzielic na 2 czesci i upiec dwa tym razem nieco grubsze placki,takze wystudzic.
MASA;
0,6 l mleka zagotowac z cukrem,kasza oraz kokosem.Budynie rozrobic w reszcie mleka,wlac do gotujacego sie i energicznie mieszac az masa zgestniejr,wysudzic a nastepnie utrzc z margaryna.
PRZELOZENIE;
pierwszy jasny placek posmarowac kajmakiem i przykryc drugim jasnym,odstawic,Ciemny placek posmarowac polowa masy kokosowej na to ulozyc placki posmarowane kajmakiem,posmarowac reszta masy i przykryc drugim ciemnym plackiem,lekko docisnac i odtawic na kilka godz by sie dobrze polaczylo, wierzch ciasta posmarowac polewa z bialej czekolady i mozna zrobic jak ja slimaczki z ciemnej polewy.SMACZNEGO!!!!
Komentarze