CIASTO TO, PIEKE DOSYC CZESTO GDYZ CALA MOJA RODZINA UWIELBIA WSZELKIE CIASTA Z KAJMAKIEM ,A TO JEST WLASNIE TAKIE,JAKO ZE JEST TO MAZUREK, NAPEWNO ZAGOSCI NA NASZYM SWIATECZNYM STOLE.
Mazurek kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO;
Wszystkie skladniki ciasta zagniesc razem,podzielic na 3 czesci,kazda eozwalkowac na cienki placek i upiec osobno.Ostudzic.
MASA;
0,6 l mleka zagotowac z cukrem i kawa,budynie i make rozrobic w reszcie mleka i wlac do gotujacego sie mleka z kawa,mieszac az masa zgestnieje.Wystudzic.Nastepnie budyn utrzec z margaryna
PRZELOZENIE;
Tak powstalym kremem smarowac pierwszy placek nalozyc drugi posmarowac reszta masy i przykryc trzecim,lekko docisnac i odstawic aby ciasto przeszlo masa i zmieklo,najlepiej na noc.Rano posmarowac wierzch ciasta masa kajmakowa i posypac platkami migdalowymi lub orzechami.
Komentarze