Tiramisu bez jajek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na moją wersję tego pysznego, włoskiego deseru. Zrobiłam go bez alkoholu w pucharkach. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g biszkoptów
    250 g mascarpone
    200 g śmietanki 36%
    ½ szkl cukru pudru
    1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
    ¾ szkl gorącej wody
    1 łyżeczka kakao gorzkiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Tiramisu bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalewamy gorącą wodą i mieszamy. Odstawiamy do rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem a potem dodajemy po 1 łyżce mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem przekładamy do woreczka foliowego. Przygotowujemy pucharki. Moczymy w zimnej kawie biszkopty i umieszczamy je na dnie pucharków.
    Odcinamy końcówkę woreczka i wyciskamy po trochę kremu na biszkopty.
    Układamy jeszcze po dwie warstwy namoczonych biszkoptów i kremu. Wierzch posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować