TILAPIA NA MARCHWI

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przepyszna ryba na aromatycznej i orzeźwiającej sałatce z marchwi, szczerze polecam. Idealne danie na upalne dni :)

  • 35 min

Składniki:



  • -1kg filetów z Tilapii
    -sól morska
    -2-3 łyżki mąki
    -pieprz czarny (świeżo mielony)
    -olej rzepakowy
    -1 łyżka masła
    Sałatka z marchwi:

    -1kg marchwi
    -1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
    -1 łyżeczka musztardy (najlepiej dijon)
    -1 łyżeczka cukru (+szczypta)
    -1 łyżka posiekanego koperku
    -szczypta tymianku
    -3 łyżki soku z limonki
    -9 łyżek dobrej oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tilapia na marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osuszoną rybę doprawiamy solą i pieprzem. Oprószamy mąką i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu. Mniej więcej po 3min, z każdej strony.

    Marchewkę kroimy w cienkie paseczki (najlepiej specjalną obieraczką do warzyw). Dymkę ze szczypiorkiem siekamy. Z pozostałych składników robimy sos i polewamy sałatkę. Mieszamy, wykładamy na talerze w formie kopczyka, a na wierzch kładziemy gorącą rybę. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować