Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Prosty i szybki w przygotowaniu. Często króluję na moim stole i bardzo smakuję moim gościom.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szt. filety śledziowe solone(matias)
    1 szt. ogórek kiszony
    1 szt. jabłko słodko-kwaśne
    1 szt. cebula czerwona
    koperek
    1 łyżeczka miodu płynnego
    1 łyżka oleju
    pieprz kolorowy świeżo mielony

    Dekoracja:

    plastry z jabłka, jajka przepiórcze gotowane, kawior.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć w wodzie. Do miski pokroić w drobną kostkę kiszony ogórek, czerwoną cebule, jabłko i wymoczone filety. Dodać drobno posiekany koperek, świeżo mielony pieprz, miód oraz olej. Całość dokładnie wymieszać. Tatar wyłożyć na cienkie plastry z jabłka (okrągłym naczyniem uformować kształt). Na końcu udekorować połówkami przepiórczych jajek i kawiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tatar ze śledzia

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tatar ze śledzia

mariwanna świetna przystawka nie tylko na Wigilię 15 min

To może cię zainteresować