Tatar ze śledzia

  • wyświetlono: 552 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prosty i szybki w przygotowaniu. Często króluję na moim stole i bardzo smakuję moim gościom.

euphoriaa33
  • 2 porcje
  • 15min

Składniki

2 szt. filety śledziowe solone(matias)
1 szt. ogórek kiszony
1 szt. jabłko słodko-kwaśne
1 szt. cebula czerwona
koperek
1 łyżeczka miodu płynnego
1 łyżka oleju
pieprz kolorowy świeżo mielony

Dekoracja:

plastry z jabłka, jajka przepiórcze gotowane, kawior.

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar ze śledzia

  • 1. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć w wodzie. Do miski pokroić w drobną kostkę kiszony ogórek, czerwoną cebule, jabłko i wymoczone filety. Dodać drobno posiekany koperek, świeżo mielony pieprz, miód oraz olej. Całość dokładnie wymieszać. Tatar wyłożyć na cienkie plastry z jabłka (okrągłym naczyniem uformować kształt). Na końcu udekorować połówkami przepiórczych jajek i kawiorem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledźtatar

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar ze śledzia

Dodane przez: joanna30

Tatar ze śledzia

Pyszna i aromatyczna przystawka....

Dodane przez: Karinaw

Tatar ze śledzia

Ten przepis również dostałam od...

Tatar ze śledzia po Żydowsku

Dodane przez: PolskaGotuje

Tatar ze śledzia po Żydowsku

smakuje wybornie

Tatar ze śledzia

Dodane przez: Madziołek

Tatar ze śledzia na marynowanych burakach

Pyszna przystawka zamieniająca...

Tatar ze śledzia

Dodane przez: Kajtolini

Tatar ze śledzia

Przystawka na pewno posmakuje każdemu...

śledziowy tatar

Dodane przez: beatkaa153

Kolorowy tatar ze śledzia

Śledź tradycyjny troszkę inaczej.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE