Tartaletki ze szpinakiem i łososiem

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne i efektowne danie, które robi się prosto i przyjemnie!

  • 40 min

Składniki:

  • - wędzony łosoś 2 pakowania
    - mozzarella 2 opakowania
    - pomidory suszone 1 opakowanie
    - czosnek granulowany
    - pieprz ziarnisty
    - oliwa z oliwek
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 1 jajko
    - 1/2 kostki masła
    - 1/2 kubka jogurtu naturalnego
    - szpinak
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tartaletki ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto łącze ze sobą, zagniatam kulę i wsadzam do zamrażalki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkowuje ciasto i wypełniam nim tartaletki. Nakłuwam widelcem i piekę przez około 20 minut w 180 stopniach.
    Na patelni rozpuszczam szpinak bo mam mrożony. Dodaję czosnek, ser mozzarella, pomidory suszone. Mieszam aż ser mozzarella się rozpuści, solę do smaku. Farsz nakładam na tartaletki, wsadzam jeszcze na 10 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Wyjmuje i wierzch dekoruje wędzonym łososiem. Tartalettki można podawać na zimno i na ciepło.

Porady

Jeżeli nie macie czasu to babeczki można już dziś z powodzeniem kupić w cukierni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować