Tartaletki z kremem jaglano-kokosowym pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Przesiane mąkę, proszek, cukier puder posiekać razem z masłem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 30 – 40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do tartaletek, uprzednio posmarowanych masłem i obsypanych bułką tartą. Na cieście rozsmarować krem jaglany, wyłożyć owoce i posypać kruszonką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, do zrumienienia.
2.Krem jaglano - kokosowy: Kaszę zmielić na mąkę np. w młynku do kawy. Mleko, śmietankę cały czas mieszając, zagotować z cukrami, kokosem i kaszą. Od momentu zawrzenia mleka gotować jeszcze ok. 2 minut, tak aby masa lekko zgęstniała. Przykryć folią aluminiową i ostudzić.
3.Kruszonka: Wszystkie składniki połączyć ze sobą do powstania grudek.
Komentarze