Tarta ze świeżymi malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć i schłodzić w lodówce przez 15 minut.
2. Następnie rozwałkować ciasto i rozłożyć na wysmarowanej masłem formie do tarty o średnicy 25 cm oraz ponakłuwać widelcem.
3. Na wierzchu należy położyć papier do pieczenia i obciążyć fasolą lub ryżem.
4. Piec przez 15 minut w temperaturze 190ºC , a następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec przez kolejne 15 minut.
5. Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixsami, następnie dodać cukier puder i wymieszać.
6. Na wystudzone ciasto wykładamy ubitą śmietanę i układamy świeże maliny.
7. Schłodzić i ewentualnie możemy posypać cukrem pudrem lub kakao.
Porady
Należy szybko zgnieść ciasto, aby nie było twarde oraz możemy używać kilku rodzajów owoców.
Komentarze