Tarta ze śliwkami pod kokosową pierzynką

4.5 (179 ocen)

pyszna, krucha tarta z delikatną pianą z białek i wiórek kokosowych

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    ½ kostki masła
    1 i ½ szkl. mąki
    3 łyżki cukru
    2 żółtka
    2 łyżki śmietany

    Dodatkowo:
    Śliwki
    Cukier


    Beza:
    2 białka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta ze śliwkami pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • TARTA 1. Z podanych składników zagniatamy ciastom wykładamy na formę do tarty i chłodzimy 30 min. W tym czasie myjemy śliwki, wyjmujemy pestki, mieszamy z cukrem. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem, układamy połówki śliwek skórką do dołu, pieczemy 25 min w temp. 180 stopni.
    Ubijamy białka z cukrem, dodajemy wiórki. Wykładamy na śliwki i zapiekamy jeszcze ok. 10 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować