Owoce pod kokosową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny deser dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego. Nie trzeba czekać, aż ostygnie. Na ciepło, z gałką ulubionych lodów… po prostu pycha.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mieszanych owoców np. malin, truskawek, wiśni, czarnych porzeczek (mogą być mrożone),
    1 szklanka mąki,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanki wiórków kokosowych,
    1/2 szklanki płatków owsianych,
    125 g masła lub margaryny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki

Owoce pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać w misce suche składniki. Masło roztopić i dodać do mieszanki. Wymieszać aby powstały grudki ciasta. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ułożyć warstwę owoców (mrożonych nie trzeba rozmrażać), posypać kruszonką.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 35 minut.

Porady

Deser można piec również w małych kokilkach, podzielony od razu na porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Płatki Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować